Териториалните планове на правителството за преминаване на България към зелена енергия

...
Териториалните планове на правителството за преминаване на България към зелена енергия
Коментари Харесай

Гръм! Колко пари дава Василев на напуснали работа

Териториалните проекти на правителството за прекосяване на България към зелена сила са признати и на следващия ден те ще бъдат изпратени на Европейската комисия. Това стана ясно след днешното изключително съвещание на Министерски съвет.

До ноември държавното управление ще продължи договарянията си с Брюксел. Към момента обаче е ясно, че преди 2038 година няма да има закриване на централи. Но министър председателят акад. Денков не изключи някои от тях да банкрутират по естествени стопански аргументи.
-->
Затова Финансовият министър Асен Василев и министър председателят Н иколай Денков дадоха повече уточнения във връзка с енергетиците. 

„ Никакво отсрочване не може да се направи, тъй като рискуваме загуба на милиарди левове - 3,5 милиарда лв., които могат да бъдат изгубени в случай че изпуснем този период. Второ - в документите, които изпращаме, ясно е казано, че централите ще работят до 2038-ма. Трето - няма дати за затваряне на съответни въглищни централи.

Постепенно - по стопански аргументи, някои от тях ще изпаднат от енергийната система, просто тъй като стопански няма да бъде допустимо те да действат повече. Затова през днешния ден, след диалозите с двата синдиката, се договорихме, че ще има съществени обществени пакети “, сподели акад. Денков, представен от бТВ.

„ Стандартните пакети са 24-месечни. В България те могат да бъдат до 36 месеца. Както знаете заплатите в мините са много високи. Това значи, че един подобен пакет би бил сред 140-150 хиляди лв. на служащ “,  

„ Спрете с митингите, вашите представители би трябвало да дойдат тук за договаряния, тъй като това е методът да се търсят решения. А тези, които желаят да продължат да стачкуват, дано го вършат по легален метод “, прикани акад. Денков.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР